VITAMINS AND SUPPLEMENTS BY FAIRUS ARSHAD

.::BE MY FOLLOWER::.

Tuesday, May 31, 2011

Coba

entry kali ni khusus kepada yang masih belum mencoba Premium Beautiful...

coba lah dulu... belum coba belum tahu,

yang dah memiliki pun, manfaatkanlah sepenuhnya yer!!!!!!!!!!!!

jangan hanya pakai 1 bulan 4 kali, langsung tak konsisten...lepas tu jaja cerita Premium Beautiful x berkesan...

itu silap........

mahal tak kalau harga rm2000??? alah membeli menang memakai..

mmmm ada yang jawab MAHAL (jawapan ini adalah jawapan orang yang tidak membuat analisis terhadap cara-cara membentuk badan yang berada di pasaran). - PIKIR LAH SENDIRI...
sila refer dua post saya yang sebelum ini :

http://apaidglob3.blogspot.com/2010/09/harga-premium-beautiful.html

http://apaidglob3.blogspot.com/2011/05/perbandingan-cara-membentuk-badan.html


coba dulu k ! secara konsisten..dalam hidup, disiplin merupakan salah satu ramuannya...jangan disebabkan "anda" yang tidak dapat mendisiplinkan diri sendiri (ibarat sebab nila setitik rosak susu sebelanga @ sebab seekor nyamuk, habis kelambu dibakarnya) <<---- peribahasa yang cikgu ajar di sekolah dulu.



hayati lagu faizal tahir - coba --------->>>>>>>>>
coba kau dengar
coba kau coba
diam bila ku coba
untuk berbicara dengan kamu
pernahkah kau anggap
bila ku perlu tuk meluahkan rasa hati

dan bila kau bersuara
setia ku mendengar
agar senang kau merasa

chorus
siapa sebenarnya aku padamu
mungkin sama dengan teman lain
yang bisa kau buat begitu
dan bila
tiada lagi teman bermain
kau pulang mendapatkan aku
itulah aku padamu

coba kau lihat
coba kau coba
renung ke mata kau
bila ku kaku melihatmu
pernahkah kau ada
bila ku perlu tuk menyatakan rasa sakit dalam diri
dan bila kau perlu
setia ku menunggu
agar senang kau merasa

repeat chorus
maafkan kerana ku tak pernah
terlintas tuk menulis padamu
salahkan ku
tak mungkin lagi aku meminta
untuk kau mendengar
untuk kau melihat ke mataku

Monday, May 30, 2011

Tiada Masa Bersenam

Saya sangat berpuas hati dengan pBeautiful yang dihantar. Memang benar kainnya sangat selesa dipakai dibadan. Girdle seluarnya sangat saya suka sebab tidak terasa memakainya, perut saya jadi kemas badan terasa ringan sekali. Saya membeli beautiful kerana saya tiada masa untuk bersenam, fir akan olahragakan molekul badan kita. memang benar, saya menjadi semakin senang keluar peluh. Shaping dapat kesihatan pun dapat yang paling bonus saya boleh makan apa saja sebab tahap metabolisma saya improved. - Puan Zabedah, Ipoh.

Orang Kurus

Saya kurus sahaja tapi stil teringin pakai PBeautiful sebab nak cutting. Breast kecil, badan kurus kering staright macam tiang 'letric' tetapi selepas mencuba pakai set PB breast saya jadi besar sebab penarikkan lemak dari bawah ketiak dan dari belakang. It naturally. Saya tidak perlu lagi pakai sponge2 bra sebab PB membuatkan saya ada cutting sebagai wanita semula. Dari segi kesihatan saya mengalami resdung yang kuat, telah berkurangan dan kulit saya semakin halus- thanks! - Aida Selayang

asal usul , fungsi dan cara penggunaan pil maharani

Berasal dari Dinasti Tang. Herba Maharani ini juga dikenali sebagai Te Zhi Bai Feng Wan (bfw), bai feng wan bermaksud pil merak putih, manakala Te Zhi adalah sempena nama Maharani yang mengamalkan pil ini. Pil ini di rekodkan kemudiannya sebagai ilmu dan rahsia kecantikan awet muda yang terhebat pada zaman Dinasti Ming .Waktu itu, ia hanya digunakan oleh keluarga maharaja sahaja.Kemudiannya , Syarikat Tong Ren Tang yang berpusat di Beijing telah mendapat hak menjaga rahsia ramuannya lebih 350 tahun yang lalu.

Dengan memegang prinsip

~tidak akan menjimatkan tenaga pekerja walaupun proses pembuatan merumitkan
~tidak akan menjimatkan bahan mentah walaupun berlakunya peningkatan harga

Kini dengan 10 institut kajian, 900 pakar perubatan dan pengkaji dan lebih 1400 pekerja , syarikat ini telah menerima pelbagai pengiktirafan dan didaftarkan sebagai 'trade mark' di lebih 50 negara. Di Malaysia ia ditubuhkan pada 30 Ogos 2002 dan di rasmikan oleh Menteri Kesihatan waktu itu, Dato' Chua Jui Ming.

Herba Maharani, iaitu juga dikenali dengan nama produk China “Beijing TongRenTang Te Zhi Bai Wan”. Pengambilan Herba Maharani boleh membantu masalah kitaran haid yang tidak normal. Ia mengandungi ayam hitam halal(Gallus Gallus Domesticus), Cornu Cervus Nippon dan herba-herba tradisional China seperti ginseng, Concha Ostrea Gigas, Radix Angelica Sinensis dan sebagainya. Bahan utama produk iaitu Gallus Gallus Domesticus dan Cornu Cervus Nippon memperkuatkan hati, ginjal, menambahkan darah dan tenaga batin.

Menggabungkan 16 jenis ramuan bernilai dengan pati ayam hitam sebagai ramuan utamanya.
Produk Keluaran Beijing TongRenTang- TongRenTang merupakan tanda perniagaan yang bersejarah melebihi 300 tahun- Merupakan pembekal tunggal ubat-ubatan kepada kerabat Maharaja semasa Dinasti Qing TongRenTang Te Zhi Bai Feng Wan diperakui sebagai “Produk Terkenal di China” pada tahun 1994. Diiktiraf sebagai “Spesis Ubat Herba yang Terpelihara” pada tahun 1998. Mendapat pengiktirafan Halal oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association, Badan Islam Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM).




Fungsi-fungsi:

Melancarkan peredaran darah

Menyelaraskan kitaran haid yang tidak teratur dan masalah ketidaksesuaian semasa tempoh haid, menyembuhkan senggugut.

Menyelesaikan masalah kronik wanita dan gadis remaja (senggugut, keputihan, peredaran haid, usaha mengelakkan kemandulan dan lain-lain)

Rawatan helba (naturally) yang menggalakkan kesuburan wanita

Menyihatkan tubuh badan, mengurangkan keletihan- meningkatkan sistem imunisasi, menguatkan kaki dan tangan menyerlahkan wajah berseri dan awet muda

merupakan ubat gantian untuk jamu-jamu, ubat periuk semasa berpantang-menyuburkan badan selepas bersalin, mengecutkan rahim dengan cepat.

kepada yang belum berkahwin sangat digalakkan untuk kulit yang cantik, kelancaran haid, sentiasa bertenaga, meningkatkan metabolisma dengan kelancaran darah keseluruh badan dll.

merupakan 'ubat seks' untuk wanita, kenikmatan luar biasa kepada kedua belah pihak..(menghasilkan daya kemutan yang sangat dasyat, sehingga suami boleh teringat-ingat sang isteri)

bagi wanita yang hampir monopous, ia menguatkan tulang, menguatkan daya tahan badan dari penyakit..

Sesiapa yang sudah memiliki Premium Beautiful, amatlah digalakkan mengamalkannya. Kombinasinya sangatlah berkesan luaran dan dalaman.

Harga cuma rm65/kotak.

Cara pengambilan Herba Maharani :Jika period tidak tetap & menghadapi masalah ketidakselesaan (senggugut, keputiihan, sakit pinggang), anda perlu menguatkan badan terlebih dahulu. Anda boleh mengambil Herba Maharani pada hari ke-6 period, 1 atau 2 biji bola kuning sehari & berterusan sehingga period yang seterusnya pada bulan depan.

Berhenti sementara sewaktu kedatangan haid & sambung balik mengikut cara yang sama pada bulan depan apabila darah haid sudah bersih. Anda haruslah berhenti mengambil Maharani sewaktu kedatangan haid kerana badan sedang menyingkirkan darah pada masa ini & nutrien Maharani tidak dapt diserap dengan sepenuhnya.

Cara Pengambilan : Disyorkan - (1/2 bola)-setiap hari sebelum makan atau sebelum tidur (semasa ketiadaan haid.)Dos pengambilan Maharani: 1 biji bola kuning (= 50 pil hitam kecil).

Walau bagaimanapun, oleh sebab kebanyakan herba tradisional China bersifat panas, jadi untuk mereka yang mudah mengalami kepanasan badan (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) semasa makan Maharani, cara-cara alternatif yang berikut disarankan:

1. Mengambil minimum 25 biji pil hitam sekali sehari
2. Minum lebih banyak air
3. Minum air garam sewaktu makan Maharani
4. Elakkan makanan goreng, makan bersifat sejuk seperti salad, buah tembikai dan teh (mengandungi kafein) semasa makan Maharani

Friday, May 27, 2011

tahniah

tahniah!!!




tahniah diucapkan kepada anda-anda yang telah membeli siri lingerie rekaan khas Beautiful. ini adalah pilihan tepat anda untuk merealisasikan impian anda mempunyai kontur badan yang ideal.

pilihan anda bukan saja membolehkan anda memiliki kontur badan yang cantik, malah dapat hidup dengan lebih sihat, cantik dan berkeyakinan pada masa yang sama.

* kepada anda yang masih belum memiliki set pakaian dalam pembentuk badan ini, tetapi berkeinginan untuk memiliki kontur badan dan kesihatan seperti di atas, hubungi saya segera.

Thursday, May 26, 2011

hasil pemakaian







FIR - kegunaan infra merah dalam kehidupan

  1. kesihatan
  2. bidang komunikasi
  3. bidang keruangan
  4. bidang industri
KESIHATAN




BIDANG KOMUNIKASI
  • Adanya sistem sensor infra merah. Sistem sensor ini pada dasarnya menggunakan inframerah sebagai media komunikasi yang menghubungkan antara dua perangkat. Penerapan sistem sensor infra ini sangat bermanfaat sebagai pengendali jarak jauh, alarm keamanan, dan otomatisasi pada sistem. Adapun pemancar pada sistem ini terdiri atas sebuah LED (Lightemitting Diode)infra merah yang telah dilengkapi dengan rangkaian yang mampu membangkitkan data untuk dikirimkan melalui sinar inframerah, sedangkan pada bagian penerima biasanya terdapat foto transistor, fotodioda, atau modulasi]] infra merah yang berfungsi untuk menerima sinar inframerah yang dikirimkan oleh pemancar.




















  • Adanya kamera tembus pandang yang memanfaatkan sinar inframerah. Sinar inframerah memang tidak dapat ditangkap oleh mata telanjang manusia, namun sinar inframerah tersebut dapat ditangkap oleh kamera digital atau video handycam. Dengan adanya suatu teknologi yang berupa filter iR PF yang berfungi sebagai penerus cahaya infra merah, maka kemampuan kamera atau video tersebut menjadi meningkat. Teknologi ini juga telah diaplikasikan ke kamera handphone
  • Untuk pencitraan pandangan seperti nightscoop
  • Inframerah digunakan untuk komunikasi jarak dekat, seperti pada remote TV. Gelombang inframerah itu mudah untuk dibuat, harganya relatif murah, tidak dapat menembus tembok atau benda gelap, serta memiliki fluktuasi daya tinggi dan dapat diinterfensi oleh cahaya matahari.
  • Sebagai alat komunikasi pengontrol jarak jauh. Inframerah dapat bekerja dengan jarak yang tidak terlalu jauh (kurang lebih 10 meter dan tidak ada penghalang)
  • Sebagai salah satu standardisasi komunikasi tanpa kabel. Jadi, inframerah dapat dikatakan sebagai salah satu konektivitas yang berupa perangkat nirkabel yang digunakan untuk mengubungkan atau transfer data dari suatu perangkat ke parangkat lain. Penggunaan inframerah yang seperti ini dapat kita lihat pada handphone dan laptop yang memiliki aplikasi inframerah. Ketika kita ingin mengirim file ke handphone, maka bagian infra harus dihadapkan dengan modul infra merah pada PC. Selama proses pengiriman berlangsung, tidak boleh ada benda lain yang menghalangi. Fungsi inframerah pada handphone dan laptop dijalankan melalui teknologi IrDA (Infra red Data Acquition). IrDA dibentuk dengan tujuan untuk mengembangkan sistem komunikasi via inframerah.

Kelebihan inframerah dalam pengiriman data
  • Pengiriman data dengan infra merah dapat dilakukan kapan saja, karena pengiriman dengan inframerah tidak membutuhkan sinyal.
  • Pengiriman data dengan infra merah dapat dikatakan mudah karena termasuk alat yang sederhana.
  • Pengiriman data dari ponsel tidak memakan biaya (gratis)

[sunting] Kelemahan inframerah dalam pengiriman data

  • Pada pengiriman data dengan inframerah, kedua lubang infra merah harus berhadapan satu sama lain. Hal ini agak menyulitkan kita dalam mentransfer data karena caranya yang merepotkan.
  • Inframerah sangat berbahaya bagi mata, sehingga jangan sekalipun sorotan infra merah mengenai mata
  • Pengiriman data dengan inframerah dapat dikatakan lebih lambat dibandingkan dengan rekannya Bluetooth.

  • Mengaktifkan molekul air dalam tubuh. Hal ini disebabkan karena inframerah mempunyai getaran yang sama dengan molekul air. Sehingga, ketika molekul tersebut pecah maka akan terbentuk molekul tunggal yang dapat meningkatkan cairan tubuh.



  • Meningkatkan sirkulasi mikro. Bergetarnya molekul air dan pengaruh inframerah akan menghasilkan panas yang menyebabkan pembuluh kapiler membesar, dan meningkatkan temperatur kulit, memperbaiki sirkulasi darah dan mengurani tekanan jantung.



  • Meningkatkan metabolisme tubuh. jika sirkulasi mikro dalam tubuh meningkat, racun dapat dibuang dari tubuh kita melalui metabolisme. Hal ini dapat mengurangi beban liver dan ginjal.



  • Mengembangkan Ph dalam tubuh. Sinar inframerah dapat membersihkan darah, memperbaiki tekstur kulit dan mencegah rematik karena asam urat yang tinggi.



  • Inframerah jarak jauh banyak digunakan pada alat-alat kesehatan. Pancaran panas yang berupa pancaran sinar inframerah dari organ-organ tubuh dapat dijadikan sebagai informasi kondisi kesehatan organ tersebut. Hal ini sangat bermanfaat bagi dokter dalam diagnosis kondisi pasien sehingga ia dapat membuat keputusan tindakan yang sesuai dengan kondisi pasien tersebut. Selain itu, pancaran panas dalam intensitas tertentu dipercaya dapat digunakan untuk proses penyembuhan penyakit seperti cacar. Contoh penggunaan inframerah yang menjadi trend saat ini adalah adanya gelang kesehatan Bio Fir. Dengan memanfaatkan inframerah jarak jauh, gelang tersebut dapat berperang dalam pembersihan dalam tubuh dan pembasmian kuman atau bakteria
  • Wednesday, May 25, 2011

    stok baru

    Hye ladies,

    sukacita to announce that new stock of premium beautiful corsets are now available! !!


    So sesiapa yang interested, boleh order segera set premium beautiful anda dan percuma 1 premium beautiful wash. . .


    Jangan lepaskan peluang sempena musim kenduri kahwin yang dah hampir tiba ni. . Bakal pengantin terutamanya. . Order segera untuk hari bersejarah anda. .


    017 4667124:-)
    Published with Blogger-droid v1.6.9

    Perbandingan Cara Membentuk Badan

    Rasailah nikmat perubahan diri anda
    dengan
    Premium Beautiful sekarang. . !!!
    PILIHLAH SESUATU YANG SANGAT BERBALOI UNTUK DIRI ANDA
    Untuk sesuatu yang berbaloi, hubungi 017-4667124

    Tuesday, May 24, 2011

    carta kuno

    mai mai mai kita tengok sapa yang kena............


    Lelaki atau perempuan?..mm entry kali ni special untuk sesiapa yang sedang merancang to have a baby. Ada yang tak kisah dapat baby boy atau baby girl. Tetapi, ada juga yang memilih..Kepada yang memilih tu, boleh la cuba based on carta above. Carta ini berusia lebih 700 years dan dinamakan 'carta kuno'. Dijumpai tertanam di kawasan makam Raja China. Panduan ini juga menjadi ikutan beribu-ribu pasangan hb n wife seluruh dunia dan semakin popular apabila ramalan carta ini 99% tepat.

    Carta ni, terdiri daripada petak usia wife, dan bakal bulan kelahiran baby.
    1st step is to define month of baby birth and samakan dengan ur age sekarang.
    Eg: jika u mahu melahirkan baby boy pada tahun hadapan (2009) pada usia 27 tahun, pilih bulan yang menunjukkan kemungkinan baby yang dilahirkan adalah boy. So bulan yang dianggap sesuai untuk deliver baby boy ialah: Februari, April and July to Oktober.
    Jika anda ingin melahirkan anak pada bulan Oktober , anda perlu berusaha 9 @ 10 months sebelum itu iaitu pada Disember 2007 hingga Januari 2008.

    * i had test carta ni pada my momma, daripada 6 orang anaknya, hanya seorang sahaja yang tersasar. n untuk diri sendiri pun dah cuba...hasilnya betul...lahirlah ATHIRAH FARZANA...n for second baby ni pun...alhamdulillah, bila scan jantina...hasilnya adalah seperti pada carta ni jugak..baby boy, insyaallah..... kesimpulannya, try lah..tetapi jangan lupa, walau apa pun yang kita rancangkan..yang menentukannya ialah ALLAH swt. Selamat mencuba..

    Monday, May 23, 2011

    tanggal 23 mei

    hari ni 23 mei 2011..
    hari isnin,
    hari ni merupakan hari ulang tahun perkahwinan yang ke 3 tahun aku dan suami..


    inilah kami pada 23 mei 2008 :) love him so much


    apa ya agaknya saya dapat untuk hari ulang tahun kami pada tahun 2011 ni ek?

    hmmm..


    purse ka ni??


    hehehe...mcm bukan la..
    
    ya, inilah galaxy tab samsung..
    
    alhamdulillah, bestnya..tq B..last tukaq beli hs baru aritu tahun 2008 (E90)

    kenangan tahun lepas?

    tahun lepas pulak aku dapat ........


    hp mini

    mmm... aku pulak...apa yg aku bagi kat hb tahun 2010 (untuk anniversary) ?...

    aku bagi in advance pada tanggal 22 feb 2010...heheh ini lah dia... ATHIRAH FARZANA.





    tahun 2011 ni plak apa ya aku bg???

    last year in advanced...tahun ni lambat sikit....ini dia (masih dalam perut)........bakal keluar pada bulan julai...insyaallah...

    bersama hanis haizi semalam..


    marilah kita sama-sama tunggu anugerah ilahi yang seterusnya ni...semoga selamat sejahtera dan berjalan dengan lancar...amin.

    Saturday, May 21, 2011

    alternatif

    khas buat mereka-mereka yang mencari alternatif lain selain bengkung traditional...



    nak pakai pun susah, dalam pantang mungkin ada yang paksa diri untuk pakai, ye la sebab dalam tempoh bercuti... tapi kalau dah start kerja........ada masa lagi ka nak pakai yang traditional ni? sanggup ke pakai ke offis??? nak berjalan pun susah tauu...cover di bahagian tertentu sahaja..

    jadi, alang-alang nak nak pakai bengkung tu,

    bertukarlah dari yang TRADITIONAL ke PREMIUM BEAUTIFUL sekarang!!!

    ALL IN 1...

    kawasan liputan:
     dada
    perut
    punggung
    paha

    sangat selesa..
    sihat dan cantik
    boleh dipakai ke mana sahaja

    kepada bakal-bakal ibu, bertukarlah dari penggunaan bengkung traditional kepada bengkung moden PREMIUM BEAUTIFUL.


    sila refer post tentang kelebihan premium beautiful untuk lebih maklumat 

    untuk sepasang pakaian magic ini, sila hubungi 017-4667124

    Thursday, May 12, 2011

    magic



    Haaa.....ni tak sabar rasanya nak cerita dengan kawan-kawan semua. Walaupun produk Premium beautiful ni dh bertahun di pasaran, tapi ramai wanita2 di luar sana...tak tahu kelebihan Premium Beautiful ni. Sepatutnya, setiap wanita di Malaysia ni, harus memiliki PB. Nak tahu miracle2 dan magic yang di alami sendiri oleh penguna2 PB....?

    ok....antaranye ialah:



    1) Objektif utama Premium Beautiful -kecantikan badan dan meningkatkan kesihatan. FIR akan menyebabkan kepanasan tubuh meningkat anrata 1-2'C. Dengan adanya pemanasan, mekanisme automatik tubuh akan melakukan reverse aktiviti utk menyejukkan suhu tubuh-dengan mengeluarkan peluh melalui pori-pori kulit. Peluh ini adalah pencampuran air, mineral, asid lemak dan racun-racun dalam tubuh. Ini membuktikan Premium Beautiful adalah satu cara untuk membuang racun dari badan (Detoksifikasi). Kesan peningkatan suhu badan juga membuat pembuluh darah di kulit melebar. Akibatnya, peredaran darah menjadi lancar dan memberi zat ke sel-sel tubuh serta pengeluaran sisa metabolisme dari dalam sel dan jaringan menjadi lebih baik. Tekanan darah yang tinggi juga akan menurun kearas normal. Denyut jantung juga ikut meningkat bermakna bekalan oksigen ke otak dan keseluruh otot juga meningkat. 1'C=jantung bekerja >11 denyutan (jantung lebih cekap berkerja).

    Selalunya di awal pemakaian Premium Beautiful, anda mungkin akan mengalami 'healing crisis'- proses ini berlaku kerana proses penyahtoksid dari dalam badan sedang berlaku. Ianya mungkin juga tidak berlaku- bergantung kepada tahap kesihatan badan anda. Berita baiknya ia selalunya berakhir dalam masa 24jam. Jangan risau jika anda mengalaminya- sebab ianya adalah positif kerana ia petanda penyakit anda dibongkarkan dari dalam badan dan akhirnya di lenyapkan terus dari badan.

     
     
    Symtom-symtom yang normal berlaku kepada 'client' kami:



    1. Sakit kepala - bagi orang yang kerap sakit kepala dan migrain. Pastikan juga anda minum cukup air.
    2. Sakit tulang belakang - bagi orang yang selalu mengalami sakit belakang ~ tindakan awal menyelaraskan tulang belakang
    3. Terkentut dan sendawa - bagi orang yang banyak angin ~ tindakan membuang angin. Angin banyak di dalam badan bermakna badan anda berasid.
    4. Badan rasa sedikit sakit - bagi orang yang selalu demam dan sakit sendi-sendi kerana semasa memakai Premium Beautiful seperti di dalam proses berurut
    5. Payudara terasa sengal-sengal - memulihkan dan bertindak untuk menegangkan dan menaikkan semula buah dada seperti zaman remaja
    6. Berat badan turun - menunjukkan berat badan si pemakai tidak sesuai dengan ketinggian
    7. Gatal-gatal pada anggota badan & tempat-tempat tertentu - terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui perpeluhan. Kesan-kesan kehitaman pada pinggang mungkin berlaku. teruskan pemakaian untuk mengeluarkan toksid berasid.
    8. Badan terasa cergas dan lebih aktif - kerana tindakan resonan molekul air di dalam badan lebih aktif setelah memakai Premium Beautiful kerana tindakan FIR.

    Semulajadi.Tidak perlu senaman, mudah diikuti, keberkesanan dijamin 100%!Penampilan baru yang lebih muda & sedap mata memandang. Daya tahan terhadap penyakit terbina secara semulajadi. Tidak perlu berlapar. Masih boleh makan makanan kegemaran. Badan sentiasa segar dan bertenaga sepanjang hari. Tiada sebarang kesan sampingan.

    90% cubaan untuk menguruskan badan gagal. Sebab utamanya adalah kerana memilih jalan yang salah. JANGAN sesekali anda terperangkap dan termasuk dalam peratusan ini!
    Jalan Salah: Kurangkan makan seperti tidak makan malam.Kesan: Otot mengecut, air dalam badan mengurang dan kadar metabolisma turun mendadak. Lemak masih kekal.Keputusan: Kurus sekejap, semua KG yang hilang datang kembali bersama beberapa KG lagi sebagai saguhati

    FIR

    Premium Beautiful contains FIR ( Far infrared rays) for those who don't know what is FIR is.. please READ before YOU make an assumption





    Over the last 25 years, Japanese and Chinese researchers and clinicians have completed extensive research on far infrared medical treatments and report many amazing discoveries. In Japan, there is an 'infrared society' composed of medical doctors and physical therapists dedicated to further infrared research. Their findings support the health benefits of far infrared therapy as a method of healing.


     
    Far Infrared (FIR) Healing Medical Facts and Research Data From Japan And Other Sources.



    1) Far Infrared therapy increases blood circulation and oxygen supply to damaged tissues (aiding reduction of chronic joint and muscle pain or sport injuries), promotes relaxation and comfort, induces sleep and relieves stress.
    2) German medical researchers concluded one session of far infrared therapy for over 1 hour can have significant reduction of blood pressure thanks to a persistent peripheral vessels dilation. They also noted that blood viscosity was improved. After 1 hour of far infrared radiance, there is a significant decrease of blood pressure - cardiac ejection resistance - total peripheral resistance - and significant increase of heart rate, stroke volume, cardiac output, and ejection fraction.


    C. Dunson, a Lymphologist in Utah reported that within 15 minutes of a client being treated with FIR and lymphology therapy, their pneumonia was cleared. Infrared therapy in both Japan and China has proven to be outstanding for asthma, bronchitis, colds, flu, sinusitis and congestion as it clears inflammation, swelling and mucous clogged passages, as testified to in Dr. Kyuo's book below.
    4)Dr. Sasaki Kyuo, M.D. has done extensive research on the therapeutic uses of far infrared therapy. She is the author of "The Scientific Basis and Therapeutic Benefits of Far Infrared Ray Therapy' - which presents the clinical effects of far infrared ray therapy.

    Besides cancer, Dr. Kyuo reports continual successful treatments of many other diseases by use of FIR waves - treatments not only by her but also by many other doctors. The list of diseases - documented in her book - includes stress induced chronic diarrhea, abdominal distention, ulcerated large intestines, gastritis, facial numbness, hemorrhoids, shoulder, back, and knee pain, rheumatism, hypertension, diabetes, weight loss, breast and abdominal tumors, low blood pressure, asthma, anemia, burns and scalds, body odor, early onset of baldness, fracture of cervical vertebra, radiation exposure and related diseases.


    Far Infrared Therapy:


    * Improves micro circulation by exerting strong rotational and vibrational effects at molecular level.
    * Enhances the delivery of oxygen and nutrients in the blood cell to the body's soft tissue areas.
    * Promotes regeneration and fast healing.
    * Increases metabolism between blood and tissue.
    * Enhances white blood cell function, thereby increasing immune response and the elimination of foreign pathogens and cellular waste products.
    * Removes accumulated toxins by improving lymph circulation which are often at the core of many health problems.
    * Stimulate the hypothalamus, which controls the production of neurochemicals involved in such biological processes as sleep, mood, pain sensations, and blood pressure.


    5)A clinical trial in Japan reported a successful solution for seven out of seven cases of rheumatoid arthritis treated with whole-body far infrared therapy.


    Dr. Masao Nakamura of the O and P Medical Clinic in Japan reports success with the use of far infrared heat treatment for the following:
    • Acne.
    • Arthritis.
    • Ear Diseases.
    • Gastroenteric Problems.
    • Insomnia.
    • Menopause.
    • Whiplash.
    • Sciatica.
    • Shoulder Stiffness.
    Aging and Far Infrared Heat Therapy
    The following health challenges have been reported in Japan to be alleviated or reduced by the use of far infrared therapy:



  • Asthma, bronchitis (cleared up).





  • Rheumatoid arthritis (7 out of 10 cases resolved in one clinical trial).





  • Benign prostatic hypertrophy (reduced).





  • Cancer pain (greatly relieved pain in later stages).





  • Cirrhosis of the liver (reversed).





  • Chrone's Disease (gone).





  • Cold hand and feet (a physical therapist discovered 20-50% improvement was maintained).





  • Cystitis (gone).





  • Duodenal ulcers (eliminated).





  • Compression fracture pain.





  • Gastritis (relieved).





  • Hemorrhoids (reduced).





  • Hepatitis (gone).





  • High blood pressure (in the case of a diabetic a systolic decrease from 180 to 125 +





  • concurrent weight loss).





  • Keloids (significantly softened and, in some cases, completely gone).





  • Leg ulcers (healed when previously static and resistant to other care).





  • Menopause.





  • Pain preventing sleep or limiting sleeping positions (relieved).





  • Post-surgical adhesions (reduced).





  • Radiation sickness (relieved signs and symptoms).





  • Sequel of strokes (Herniparesis relieved over time).












  • Musculo-skeletal Improvements with Far Infrared Heat


    Success has been reported from infrared treatments by Japanese researchers for the following musculo-skeletal conditions:
    • Arthritis, Gout, Rheumatoid, DJD (each substantially relieved or improved).
    • Adhesions (common in competitive athletes, trauma, and repetitive stress syndromes).
    • TMJ Arthritis.
    • Acel-Decel Injury Sequelae.
    • Low-Back Pain (relieved).
    • Bursitis (eliminated).
    • Brain Contusion (accelerated healing).
    • Disc-Protrusion Related Neuralgia.
    • Compression Fractures (in one situation pain stopped for three days with one treatment).
    • Muscle Tension (relaxed).
    • Muscle Spasms (reduced or eliminated).
    • Post-Exercise Muscle Pain (good results - vital to competitive athletes).
    • Shoulder pain (relieved or improved).
    • Spinal Chord Shock (reversed post traumatic shock).
    • Tight Shoulders (more relaxed).
    • Traumatic Arthritis.
    Ear, Nose, and Throat Conditions Relieved with Far Infrared Heat
    The Japanese report the following ear, nose, and throat conditions relieved with far infrared heat treatments:
    • Body Odor.
    • Chronic middle-ear inflammation of infection.
    • Clogged pores (unplugged of cosmetics, unexcelled skin texture and tone).
    • Dandruff (increased blood flow through the scalp).
    • Eczema and Psoriasis (respond well).
    • Lacerations (healed quicker with less pain and scarring).
    • Nettle rash.
    • Nose bleeding (reduced).
    • Skin Conditions (improved).
    • Teenage skin problems (clearing acne and blackheads).
    • Poor skin tone - Scars and pain from burns or wounds (decreased in severity and extent).
    • Sore throats.
    • Tinitus (chronic severe case cleared with 10 infrared treatments).
    • Used routinely in burn units throughout Asia.
    There are so many benefits about Far Infrared Rays. Alhamdullilah so far, memang terbukti kerberkesanannya. Kita as a human, perlu ikhtiar cari jalan penyelesaian untuk merawat..
    


    Saturday, May 7, 2011

    FIR - jenis infra merah berdasarkan panjang gelombang

    • Inframerah jarak dekat dengan panjang gelombang 0.75 – 1.5 µm
    • Inframerah jarak menengah dengan panjang gelombang 1.50 – 10 µm
    • Inframerah jarak jauh dengan panjang gelombang 10 – 100 µm

    FIR - ciri-ciri

    • tidak dapat dilihat oleh manusia
    • tidak dapat menembus materi yang tidak tembus pandang
    • dapat ditimbulkan oleh komponen yang menghasilkan panas
    • Panjang gelombang pada inframerah memiliki hubungan yang berlawanan atau berbanding terbalik dengan suhu. Ketika suhu mengalami kenaikan, maka panjang gelombang mengalami penurunan.

    FIR - definisi

    Inframerah adalah radiasi elektromagnetik dari panjang gelombang lebih panjang dari cahaya tampak, tetapi lebih pendek dari radiasi gelombang radio. Namanya berarti "bawah merah" (dari bahasa Latin infra, "bawah"), merah merupakan warna dari cahaya tampak dengan gelombang terpanjang. Radiasi inframerah memiliki jangkauan tiga "order" dan memiliki panjang gelombang antara 700  nm dan 1 mm. Inframerah ditemukan secara tidak sengaja oleh Sir William Herschell, astronom kerajaan Inggris ketika ia sedang mengadakan penelitian mencari bahan penyaring optik yang akan digunakan untuk mengurangi kecerahan gambar matahari dalam tata surya teleskop

    Friday, May 6, 2011

    FIR - kelancaran aliran darah

    Objektif utama Premium Beautiful - kecantikan badan dan meningkatkan kesihatan.


    FIR akan menyebabkan kepanasan tubuh meningkat antara 1-2'C. Dengan adanya pemanasan, mekanisme automatik tubuh akan melakukan reverse aktiviti utk menyejukkan suhu tubuh-dengan mengeluarkan peluh melalui pori-pori kulit. Peluh ini adalah pencampuran air, mineral, asid lemak dan racun-racun dalam tubuh.


    Ini membuktikan Premium Beautiful adalah satu cara untuk membuang racun dari badan (Detoksifikasi). Kesan peningkatan suhu badan juga membuat pembuluh darah di kulit melebar.

    Akibatnya, peredaran darah menjadi lancar dan memberi zat ke sel-sel tubuh serta pengeluaran sisa metabolisme dari dalam sel dan jaringan menjadi lebih baik. Tekanan darah yang tinggi juga akan menurun ke aras normal. Denyut jantung juga ikut meningkat bermakna bekalan oksigen ke otak dan keseluruh otot juga meningkat. 1'C=jantung bekerja >11 denyutan (jantung lebih cekap berkerja).


    Perubahan dalam aliran darah di buktikan dengan imej diatas


    0 min - Sebelum memakai PB, tona kuning menunjukkan aliran darah yang lemah.
     
    >30 min- Selepas hanya 30min pemakaian, aliran darah bertambah lancar dan suhu badan meningkat -kemunculan tona oren.
     
    >60 min-aliran darah keseluruhan badan bertambah lancar dan aktif dengan peningkatan suhu badan yang sekata. (Penghantaran nutrien dan pembuangan toksid lebih cekap, sel-sel lebih aktif menjadikan badan segar, cergas dan ceria)



    Tuesday, May 3, 2011

    kawin dan premium beautiful


    entry pada hari ini khusus buat bakal-bakal pengantin yang sedang menghitung hari untuk menjadi seorang isteri...:)
    for sure dah tempah baju pengantin n segala-gala persiapan lain kan..
    ok, apa kaitannya premium beautiful ni dengan u olls nak jadi raja sehari kan???

    ada kaitannya...



    ni nak cerita pengalaman saya pada hari bersejarah tu...pada hari tu, saya belum memiliki  sepasang pakaian ajaib ni (sebenarnya time tu saya tak tau pun kewujudan premium beautiful ni)..so pakai korset yang dah disediakan di kedai, baju pun sewa je.. nak tahu apa jadi bila kita pakai korset yang disediakan di kedai tu? rasa ketidak selesaan bermaharajalela..time try tu memang la tak rasa ketidakselesaan tu, sebabnya kita try sekejap saja.. tapi bila dah pakai sepanjang hari tu, kembung sana, kembung sini.. (jangan lupa ya, majlis kita tu sepanjang hari)..hehe..baru lah tahu, kalau  x percaya silalah try. :)

    ok, yang di atas tu kes pertama,

    kes seterusnya pula ialah....kepada anak-anak dara yang nak melangsungkan perkahwinan tu jugak...yang mana dah try sedaya upaya untuk mengecilkan (berdiet & berusaha untuk menguruskan badan) untuk hari bersejarah anda, tetapi malangnya usaha anda tu "agak gagal" :) maka bolehlah anda menggunakan premium beautiful ni untuk menangani masalah tersebut. kenapa saya cakap begitu?? ya! kerana hasil/kesan yang anda perolehi adalah serta-merta. selesai saja pakai for the first time tu pun, body anda akan terus terbentuk.

    jadi di sini, sangatlah tidak rugi jika anda  memilikinya sebelum menjadi raja sehari, bukan sekadar dipakai untuk hari bersejarah tu saja, tetapi sampai bila-bila pun..

    ~hubungi saya segera untuk memiliki pakaian dalam pembentuk badan ini~
    017-4667124

    Monday, May 2, 2011

    hari ini for the 1st time

    huhu..

    setelah hampir 2 tahun menjadi silent reader kepada sebuah blog ni...hari ni saya berpeluang untuk bertemu tuan punya blog...


    orangnya sangat peramah dan tidak lokek untuk berkongsi tentang kejayaannya.
    banyak perkara yang dikongsi dengan saya..tq ya hanis haizi..
    harap dapat jumpa lagi nanti.
    :)
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...