VITAMINS AND SUPPLEMENTS BY FAIRUS ARSHAD

.::BE MY FOLLOWER::.

Thursday, November 25, 2010

PREMIUM BEAUTIFUL - KELEBIHAN

  • Untuk Slip disc/Back pain (Certified by AMERICAN Chiropractic Association!)
  • Kawalan pengambilan makanan anda
  • Mencegah Kanser!
  • Mengurangkan gastrik
  • Mengurangkan Migraine / Headache
  • Period Pain/Menstrual Cramp
  • Balance out estrogen and progesterone
  • Mengurangkan Stretchmark!
  • Meningkatkan Sirkulasi Darah!

Friday, November 19, 2010

kenduri kawin

kenduri kahwin datang lagi... Entry kali ni ditujukan khas kepada bakal-bakal pengantin yang akan melangsungkan hari bahagia.. PREMIUM BEAUTIFUL dapat membantu anda : #tampil cantik dalam busana pengantin anda.. #mengelakkan segala yg gelebeh2 tu..(jangan ingat anak dara tak de gelebeh2 ya!) #memberikan postur badan yang menarik..bila duduk atas pelamin tu tak de lah nampak makin membongkok je. Miliki set pb segera..INGAT! bukan semata-mata untuk dipakai pada hari perkahwinan, malah setiap hari..bagi memastikan body shape anda sentiasa maintain cunn.. :)

Tuesday, November 16, 2010

tanda regangan

tanda regangan
muncul apabila kulit anda mengalami keregangan berlebihan akibat perubahan berat badan yang cepat.
tanda regangan (ketidakselesaan umum semasa kehamilan)
boleh dipulihkan dengan pemakaian
PREMIUM BEAUTIFUL

PB

tubuh idaman
bukanlah sesuatu yang mustahil dengan
vvvvvvv
vvvvvv
vvvvv
vvvv
vvv
vv
v
PREMIUM BEAUTIFUL

Monday, November 15, 2010

hasil PB

bagaimana dengan hasil pemakaian PB?
bagi saya, D.I.S.I.P.L.I.N sangat penting dalam setiap perkara yang kita buat.
pengalaman saya pakai PB, pakai continously 1 week, dah ada perubahan size perut. strechmark lepas bersalin pun berkurangan, lenguh-lenguh pun kurang, ...paling penting, dapat sembunyikan kebuncitan perut (tak perlu nak tarik nafas dan tahan bila lalu di tempat yang berangin)...tapi nak kena sentiasa pakai belt la pulak sebab pinggang dah kecik.. hehe..
..1st time pakai pun, mmg dah nampak shape yang kita inginkan..
time tido malam pun sumtime saya pakai if tak sempat nak pakai pada siang hari.
PB ni seeloknya dipakai selama 8 jam sehari, kita kerja pun 9 jam sehari kan, so pakai time office hour pun ok la..
berbalik kepada DISIPLIN tadi, kalau dah beli mahal-mahal tu, disiplinkan lah diri anda, takkan nak pakai setakat 1 - 2 bulan je kot...macam tak berbaloi je kan...lagi pun bukan nak habis pun fabrik tu kalau kita pakai setiap hari ...fabriknya sangat maintain...
jadi, pakai dan terus pakai untuk hasil yang terbaiks!.

Friday, November 12, 2010

persiapan hadapi kesusahan (1)

masih ramai yang tidak memahami dan sedar mengenai kepentingan insurans walaupun ia memberi banyak kebaikan kepada mereka yang mengambilnya dan kita tidak tahu bila musibah akan menimpa diri seperti kata pepatah orang tua, `malang tidak berbau`.
kadangkala tanpa disangka, seseorang yang muda dan sihat, diserang sakit kronik atau kemalangan hingga tidak berupaya lagi untuk bekerja. di sinilah insurans memainkan peranan dalam memberi perlindungan kepada seseorang.
mereka yang masih muda dan sihat serta berkemampuan untuk mengambil insurans digalakkan mengambil insurans kerana lebih muda usia seseorang itu bermula, lebih tinggi pulangannya apabila tempoh matang insurans.
ada pelbagai insurans yang ditawarkan antaranya insurans:
  • hayat,
  • pendidikan,
  • kesihatan dan
  • am.

insurans yang popular dikalangan pelanggan adalah:

  • insurans pendidikan dan
  • insurans hayat.
jika di takaful yang mengamalkan pelaburan secara islamik, insurans hayat lebih dikenali sebagai insurans keluarga. namun kedua-duanya sama sahaja. ada sesetengah terutamanya orang Islam bimbang jika insurans yang dilaburkan mempunyai unsur riba tapi sekarang, hampir semua syarikat insurans mempunyai takaful.
~BERSAMBUNG~

:: ukuran ::

salam nyaman.. hari ni saya nak share photo untuk memudahkan anda membuat ukuran sendiri..

~ selamat mengukur ~

~ dan sila pastikan lilitan tu adalah selari di depan, belakang, sisi kiri dan juga sisi kanan ~

Tuesday, November 2, 2010

order segera

pepatah melayu ada mengatakan, Melentur buluh biarlah dari rebungnya... order segera PB anda sementara size anda masih ada... jangan tunggu sehingga wang berkepu - kepuk tetapi size untuk anda tiada kerana "oversize". Fikir-fikir....lalalalallala

tengok dulu?

salam banjir..hehe (sempena musim banjir) Kepada sesiapa yang berminat untuk memiliki a set of PB... jangan segan silu untuk menghubungi saya.. jika nak tengok fabriknya dulu pun boleh.. (khusus kepada yang berada di sekitar PErLis sahaja).. (mana kala yang berada di kedah, saya free on sabtu dan ahad)... bgtau saja bila dan di mana, saya akan ke tempat anda!

Sunday, October 31, 2010

ukuran

bagaimana nak tentukan size Pb yang sesY bangat dengan diri anda?
apa ukuran yang diperlukan??
sangat senang ok..
hanya 4 ukuran pada badan anda yang diperlukan..
  1. upper chest - puncak dada
  2. lower chest - bawah dada
  3. waist - pinggang
  4. hip - punggung (bhgn yang paling tinggi)

mudahkan ??!

# ukuran adalah in CM

:: far infrared rays ::

FIR (Far Infrared Rays)
What is Far Infrared therapy (FIR) and what does it do:
Far Infrared Ray are waves of energy, totally invisible to the naked eye, capable of penetrating deep into the human body, where they gently elevate the body's surface temperature and activate major bodily functions. Benefits: 1) Far Infrared expands capillaries which stimulates increased blood flow, regeneration, circulation and oxygenation.
2) Far Infrared is excellent for detox. Scientists in Japan report that in the FIR treatment of clogged capillary vessels, heat expands the capillaries and then initiates the start of a process to dissolve hidden toxins. Far Infrared thereby promotes elimination of fats, chemicals and toxins from the blood: Poisons, carcinogenic heavy metals - toxic substances from food processing - lactic acid, free fatty acids, and subcutaneous fat associated with aging and fatigue - excess sodium associated with hypertension - and uric acid which causes pain. Furthermore, if sebaceous glands are activated, accumulated cosmetics in pores can be eliminated through the skin (sweat and oil glands) rather than by the kidneys.
3) Far Infrared stimulates enzyme activity and metabolism - One hour under the HotHouse burns over 900 calories by raising the metabolism and body temperature. FIR heat also breaks down cellulite - trapped water, fat and waste.
4) Far Infrared promotes the killing of many pathogenic (disease causing) bacteria, viruses, fungi and parasites.
5) Far Infrared promotes rebuilding of injured tissue by having a positive effect on the fibroblasts (connective tissue cells necessary for the repair of injury). Furthermore, it increases growth of cells, DNA syntheses, and protein synthesis all necessary during tissue repair and regeneration. Excellent for healing burns, scar tissue and skin problems.
6) Far Infrared relieves nervous tension and relax autoneuro muscles thereby helping the body make the most of its intended healing abilities. FIR reduces soreness on nerve endings and muscle spasms, as muscle fibers are heated.
7) Far Infrared strengthens the Immune System by stimulating increased production of white blood cells (leukocytes) by the bone marrow and killer T-cells by the thymus.
8) Far Infrared strengthens the Cardiovascular System by causing heart rate and cardiac output increase, and diastolic blood pressure decrease - Extensive research by NASA in the early 1980's led to the conclusion that far infrared stimulation of cardiovascular function would be the ideal way to maintain cardiovascular conditioning in American astronauts during long space flight.

Friday, October 29, 2010

material

PB mempunyai special material iaitu akwatek and akwadyne..
dan juga jahitan nya ialah stereoscopic iaitu boleh melakukan pergerakan semua hala 360 degree..
Sebut saja corset org akan ckp ketat dan x selesa.. tapi PB is totally different.
because this product is very exclusive.
cuma, kalau dapat size yang salah memanglah susah nak pakai.
tp kalau size betul insyaALlah senang saja.
nak tau apa ukuran yang diperlukan untuk mendapatkan sepasang PB yang IDEAL untuk body anda????
~ wait for my next post k ~

PB

You'll see in just 5 mins your body will transform from flabby to CURVY!! Hide those bulging stomach!

Monday, October 25, 2010

is T may Were

apa lagi kelebihan PB???
  • life time warranty
  • superbrand
  • teknologi empat (4) buah negara : us, taiwan, japan & germany
  • 30% kecantikan n 70% kesihatan - bila kita sihat, automatically kita akan cantik..setuju? ~belum cuba belum tahu - sekali dah cuba akan terdetik dalam hati, rugi pulak sebab aku lambat cuba PB ni~
  • far infrared rays - FIR

Thursday, September 23, 2010

premium beautiful sesuai untuk ibu bersalin

  • Cup yang berbentuk piramid dapat membantu payudara agar tidak jatuh, puting payudara akan berada di dalam keadaan yang betul. Ianya mengelak berlakunya kanser payudara dimana dibahagian cup mengandungi chitosan.

  • Bra Premium Beautiful dapat membantu menambah susu ibu. Bagi ibu yang kurang susu untuk menyusukan bayi, pemakaian yang berterusan akan menggalak pengeluaran susu.

  • Girdle Premium Beautiful dapat membantu menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut serta menghilangkan kesan rekahan pada kulit bagi ibu-ibu selepas bersalin.

  • Bengkung Premium Beautiful juga serbaguna iaitu ianya bukan sahaja dipakai oleh ibu, malah bayi yang baru lahir juga boleh dipakaikan bengkung jika demam kuning, dengan cara membalut badan bayi.

  • Premium Beautiful juga di gelar produk abang sayang. Jadi ianya sesuai sekali untuk membaikpulih semua badan setelah melahirkan anak.

#ibu yang bersalin normal boleh menggantikan penggunaan bengkung traditional dengan premium beautiful.

#ibu yang bersalin secara caeseran pulak, boleh mula menggunakan premium beautiful selepas habis tempoh berpantang.

*pengalaman saya bersalin secara caeseran: perut nampak macam pregnant 4 bulan je lepas bersalin tu (sebab x pakai bengkung)..haha memalukan.baru 1st baby tu..tapi sejak pakai premium beautiful ni, dah ada perubahan. alhamdulillah.

Monday, September 20, 2010

raya 2010

pengalaman beraya sebagai seorang ibu kepada seorang anak yang masih baby sangat mencabar bagi saya, 1st baby pulak tu..pengalaman masih kurang lagi..
sebelum ada anak, beraya dengan senang lenang. sekarang, dengan anak, yang nak didukung saja..
sakit tulang belakang dah mula terasa.. hari raya pertama, saya keluar beraya tanpa premium beautiful..huhu hanya saya saja yang tahu betapa sakit dan lenguhnya bahagian belakang saya..
keadaan tu sebenarnya dah men spoiled kan mood saya,
tapi pada hari raya kedua saya pakai premium beautiful, alhamdulillah rasa ada benda support pulak walaupun asyik dokong baby. so, hari yang seterusnya, tak tinggal dah..boleh beraya dengan lebih selesa n happy..baby pun tak kena marah dengan ibunya walaupun asyik nak dokong..
~testimonial dari diri sendiri.~
#so kepada sesiapa yang menjadi ibu, atau sesiapa sahaja yang mempunyai masalah sakit belakang, bolehlah merawat dan menyelesaikan masalah anda dengan menggunakan premium beautiful.

cara pembayaran

kepada sesiapa yang berminat dan berhasrat untuk memiliki
set pakaian dalam pembentuk badan ini,
pembayaran boleh dibuat secara
  • tunai,
  • kad kredit
  • dan juga ansuran bulanan melalui bank pilihan anda...

hari raya 2010

salam aidilfitri..
kita masih lagi di bulan syawal...
baru saja 11 hari, dah ramai yang mengeluh berat badan naik.
1 bulan, sepanjang ramadhan, dah bertungkus lumus dan amik peluang mengurus/mengurangkan berat badan...ni baru beberapa hari beraya, adus berat badan sudah bertambah.
baju pun ada sendat sikit dah.
penyelesaian?
premium beautiful boleh membantu..

Friday, September 3, 2010

harga premium beautiful

harga PB adalah seperti di atas, berdasarkan size badan masing-masing.
tidak tertakluk kepada 2 size tersebut sahaja, tetapi ada lagi size-size di antara yang 2 tersebut.
MAHAL?
sekali tengok memang mahal..
tapi fikir dan bandingkan pula dengan berapa banyak wang yang kita dah gunakan setiap bulan untuk membeli produk (makanan/minuman) untuk menguruskan badan. katakan, 1 bulan rm200 digunakan untuk produk tersebut, cukup 1 tahun, sedar atau tidak, kita dah guna rm2,400...tak terasa mahal? itu baru rm 2,400 untuk 1 tahun, jika kita terus amalkan sehingga 2 tahun? rm 4,800...dan seterusnya..
jadi adalah lebih berbaloi-baloi dengan pakaian dalam pembentuk badan ini...Y?
dengan hanya rm 2300++ --> rm2600++ kita dapat guna sampai bila-bila selagi tak hilang.
jadi..apa tunggu lagi
017-4667124

Wednesday, September 1, 2010

siapa yang boleh pakai?

siapa yang boleh pakai PREMIUM BEAUTIFUL?
  • kaum HAWA sudah tentu...(full set)
  • kaum ADAM pun boleh juga..(bengkung)
  • malah, BAYI pun boleh pakai...(bengkung)

ingin memiliki?

kepada sesiapa yang berhajat untuk memiliki set premium beautiful,
..hubungi saya..
hp: 017-4667124

Saturday, August 28, 2010

gadis melayu

untuk pengetahuan, PREMIUM BEAUTIFUL juga merupakan penaja rancangan Gadis Melayu Musim Ke 3..
jom cantik bersama dan seperti mereka.

natural wash

~premium beautiful natural wash~
Segarkan & Kembalikan Keaslian Fabrik Anda
Diformulasikan daripada ekstrak tumbuhan terpilih dan vitamin-vitamin. Ia amat efektif untuk cucian "Premium Beautiful Foundation Lingerie" dan juga untuk pakaian yang eksklusif supaya pakaian menjadi lebih lembut, melindungi tangan anda dan selamat digunakan.

bengkung pinggang

~waist nipper @ bengkung pinggang~
Fungsinya:
1.Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.
2.Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang. 3.Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.
4.Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.
5.Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.
6.Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk

seluar dalam panjang

~seluar dalam panjang @ long girdle~
Fungsinya:
1.32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.
2.Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.
3.Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.
4.Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.
5.Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.
6.Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.
7.Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.
8.Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
9.Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

coli panjang

~long brassiere @ coli panjang~

Fungsinya:

1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.

2. Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.

3. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coli dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.

4. 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.

5. Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.

6. Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.

7. Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.

8. Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

mari membentuk badan

PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN
PREMIUM BEAUTIFUL
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.
Kelebihan kualiti kain Premium Beautiful :
  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.
Terdiri daripada 3:

PERCAYAKAH ANDA PREMIUM BEAUTIFUL MERUBAH BENTUK BADAN ANDA DALAM MASA 5 MINIT?


Bentuk badan yang merunsingkan akan berubah dalam masa 5 minit pemakaian.


Walaupun ia menyorok lemak-lemak berlebihan dengan adanya teknology FIR (Infra red jarak jauh) ia mampu membakar lemak, hasilnya terbukti selepas  2minggu lemak di bawah payudara akan terhapus diikuti oleh bahagian yang lain.

 
jom cuba FOC - 017-4667124
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...