VITAMINS AND SUPPLEMENTS BY FAIRUS ARSHAD

.::BE MY FOLLOWER::.

Thursday, March 24, 2011

hapuskan

..
.......
...............
.......................
.................................
hapuskan kekurangan tubuh anda dengan

Wednesday, March 23, 2011

pada awalnya

pada peringkat awal kita memakai Premium Beautiful , selalunya kita mungkin akan mengalami ‘healing crisis’.
Proses ini berlaku kerana proses penyahtoksid dari dalam badan sedang berlaku.
Keadaan ini mungkin agak berbeza bagi setiap orang bergantung kepada tahap kesihatan badan anda.
Jika anda mengalaminya, Jangan takut atau panik ya !
Kerana ia adalah petanda positif. Petanda penyakit kita sedang dibaikpulih.
1. Sakit kepala – bagi orang yang kerap sakit kepala dan migrain. Pastikan juga anda minum cukup air.
2. Sakit tulang belakang – bagi orang yang selalu mengalami sakit belakang , tindakan awal menyelaraskan tulang belakang
3. Terkentut dan sendawa – bagi orang yang banyak angin, tindakan membuang angin. Angin banyak di dalam badan bermakna badan anda berasid.
4. Badan rasa sedikit sakit – bagi orang yang selalu demam dan sakit sendi-sendi kerana semasa memakai Premium Beautiful seperti di dalam proses berurut.
5. Payudara terasa sengal-sengal - memulihkandan bertindak untuk menegangkan dan menaikkan semula buah dada seperti zaman remaja.
6. Berat badan turun – menunjukkan berat badan pemakai tidak bersesuaian dengan ketinggian.
7. Gatal-gatal pada anggota badan & tempat-tempat tertentu – terlalu banyak asid yang dikeluarkan melalui perpeluhan. Kesan-kesan kehitaman pada pinggang mungkin berlaku. Teruskan pemakaian untuk mengeluarkan toksin berasid.
8. Badan terasa cergas dan lebih aktif – kerana tindakan resonan molekul air di dalam badan lebih aktif setelah memakai Premium Beautiful kerana tindakan Far Infrared Rays.
inilah antara kesan awal apabila kita memakai premium beautiful...jangan stop, teruskan memakai untuk kesan yang menakjubkan. :)

superbrand

"SATU SATUNYA corset di Malaysia yang mendapat
Anugerah SuperBrands"

Sunday, March 20, 2011

ceaser

persoalan... Saya baru habis berpantang,hari nie 45 hari saya bersalin operate. boleh ke saya memakai korset pb tu.? takut ada kesan sampingan pada luka pembedahan? jawapan::
  • Anda perlulah mendapatkan nasihat doktor anda sebelum memakai sebarang bengkung.
  • Akan tetapi, Premium Beautiful mempunyai ciri-ciri tertentu- sistem cangkuk yang kemas yang memang boleh dipakai selepas pembedahan. Pastikan ciri-ciri ini adalah sesuai untuk anda.
  • Hakikatnya, Premium Beautiful mempunyai ciri-ciri khas boleh dipakai walaupun sebelum luka sembuh atau atas nasihat doktor anda =(selepas 2 minggu atau lebih).
  • Buat ujian ringkas dahulu dengan selimutkan Bengkung PB ini di atas perut anda dahulu, perlahan-lahan kancingkan satu persatu perlahan-lahan. Rasakan dulu keselesaannya. 'Be alert' juga pada apa-apa kengiluan berlaku. Jika tahan sakit pakai, jika tidak tahan sebarang kesakitan sila tanggal, tunggu sakit hilang- pakai semula berulang kali sehingga anda selesa sepenuhnya.
  • Terbukti, FIR didalam Premium Beautiful membantu mempercepatkan penyembuhkan sebarang luka pembedahan.
  • Mengikut testimoni pengguna kami, ada yang telah memakai seawal 2 minggu. Terbukti perut selesa, hilang rasa takut. Rahim cepat susut, Strecth mark ketara bezanya, yang paling best luka mereka lagi cepat sembuh dan kering. Ada juga menyuarakan berita gembira ngilu-ngilu didalam rahim hilang! hanya selepas mengamalkan selepas beberapa hari sahaja pakai.

~Keputusan ditangan anda. ~

berapa kerap??

Berapa kerap saya boleh memakai Premium Beautiful ?
Premium Beautiful begitu sesuai dipakai selama mana yang anda suka.
Beautiful sangat-sangat SELESA dipakai dan
kebanyakan orang memakainya untuk 8,12-24jam, 1 hari bergantung kepada kesesuaian anda.

payment method

  1. Cash
  2. Credit Card
  3. Credit Card 0% interest for 12 months
  4. RHB Easy Installment plan

price

  • RM2400 (s--m) and
  • RM2600 (L-5xl)

*based on ur size*

Saturday, March 19, 2011

info

FOR THOSE yang NAK CANTIK, BODY SHAPE, KURUS NAK CONCEIVE BABY- Yes dia mampu balancekan hormone dalam badan perempuan
CYST/FIBROID - it help to reduce and mengecilkan size cyst or fibroid
CONSTIPATION - it helps to increase your metabolism hence, lagi senang nak membuang2..
SLIP DISC- our Premium Beautiful certified by AMERICAN, CANADIAN and QUEBEC chiropractic Association. Premium Beautiful consist of 7 memory wires that helps to support your back bone
MIGRAINE AND GASTRIC
IRREGULAR PERIOD FLOW
SAGGING BREAST
PRO TO BREAST FEED MOM! This is soooo true... one of PB's user is currently BF-ing her child, and from 1.5 bottle pump a day, skarang boleh dapat 4 botol amazinggg!!
CONFINEMENT- mengecutkan rahim dengan lebih cepat.. and best of all selesa!!

panduan menjemur PB

  • Penjemuran dilakukan dengan menterbalikkan bahagian dalam ke luar dan betulkan bentuk serta ratakan kedutan-kedutan yang wujud
  • Jemur sebaik sahaja selesai membasuh untuk mengelakkan kedutan
  • Jemur di tempat udara mengalir
  • Jangan jemur di bawah sinaran matahari atau udara panas (ini akan menjejas kualiti kain dan menyebabkan warna menjadi pudar)

larangan penting mengenai PB

  1. Dilarang menggunakan syampu atau losyen beralkali tinggi
  2. Dilarang menjemur pakaian dibawah sinaran cahaya matahari
  3. Dilarang menggunakan seterika
  4. Dilarang menggunakan mesin basuh
  5. Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air

panduan mencuci PB

  • Dilarang menggunakan mesin basuh, pakaian akan rosak dan menjejaskan fungsi F.I.R yang terdapat pada produk.
  • Rendam pakaian ke dalam air, setelah syampu atau losyen larut sepenuhnya
  • Cuci menggunakan tangan pada suhu air yang rendah iaitu sekitar 30’C
  • Mencuci bahagian kotor atau bahagian berpeluh dengan menggosok atau mengurut perlahan-lahan dengan tangan.
  • Biasanya, bahagian pinggul lebih kotor gosok menggunakan tangan semasa mencuci untuk mengelakkan kerosakan.

selamat mencuci

macam mana nak pakai???

  • CARA MEMAKAI BRA

  • Sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra
  • Lekatkan cangkuk di bahagian belakang
  • Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagi an belakang dan bawa ke hadapan(masukkan ke dalam cawan bra).
  • Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
  • Betulkan kedudukan bra
CARA MEMAKAI BENGKUNG PINGGANG
  1. Lekatkan kesemua cang kuk
  2. Betulkan kedudukannya
  3. Tarik tali pelaras
  4. Tahan nafas dan cangkukkan
  5. Pastikan ianya selesa
CARA MEMAKAI SELUAR DALAM PANJANG
  1. Lipatkan bahagian pinggang dan kaki seluar dalam
  2. Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
  3. Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
  4. Perbetulkan kedudukannya agar selesa.

Kelebihan kualiti kain “Premium Beautiful”

  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan badan manusia.
  • Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisma.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan ke semua hala, da pat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh (Far Infra Red) yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan pertumbuhan buah dada.
  • Penyerapan toksid dan asid terbukti apabila kita membalutkan buah yang masam atau rokok dalam tempoh 20 minit, maka buah tersebut akan menjadi kurang masam dan rokok pula akan menjadi tawar.

Akwatek dan Akwadine

  1. Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan (air, bau, wap)
  2. Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca
  3. Penyejukan semulajadi dalam cuaca panas
  4. Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk
  5. Kuasa penyerapan toksid keluar dar i tubuh badan

16 Keistimewaan Sinar Infra Merah Jarak Jauh (F.I.R)

  1. Memperbetulkan perjalanan darah dalam tubuh
  2. Meningkatkan kadar metabolisma
  3. Memperbetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
  4. Mengelakkan pertumbuhan bakteria
  5. Mengeluarkan peluh asid
  6. Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
  7. Mengekalkan kesegaran badan
  8. Mengurangkan kandungan asid dalam darah
  9. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan atau tempat yang sakit
  10. Tidur dengan lebih nyenyak
  11. Menghilangkan bau badan
  12. Membantu menghilangkan kulat dan f ungus
  13. Membantu membersihkan udara dalam badan
  14. Mengekalkan kepanasan suhu badan
  15. Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik
  16. Membantu menghalang pembiakan sel kanser dalam badan

info

“Premium Beautiful” merupakan pakaian dalam wanita yang terdiri daripada coli panjang, bengkung pinggang dan seluar dalam panjang.
Set ini juga digunakan untuk membentuk kontur keseluruhan badan supaya nampak menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang.
Teknologi pembuatan “Premium Beautiful” amat mengagumkan kerana gabungan pakar-pakar perubatan Jerman, Jepun, China dan USA. Mereka telah menghasilkan fabrik yang berteknologi tinggi dan canggih yang dipanggil Akwatek dan Akwadyne.
Ianya juga telah ditenun sulam bersama-sama Sinar Infra Merah Jarak Jauh atau “Far Infra Red” (F.I.R).

testimoni pengguna PB

Premium Beautiful
is a product that will do justice to your body
i promise insyaAllah with your determination and patience lah of course :)
its not a product that will suffocate u or menyeksa u in any way....
it focuses 70% on your health and 30% beauty.
I was interested on PB because i found out it can:
1) melancarkan blood circulation
2) mengeluarkan toxins dalam badan
3) mengecutkan segala bendasing dlm badan (lumps, cysts etc)
4) firm up your body shape (bonts yang jatuh/boobs yang tak firm for those yang dah kahwin)
Basically i was drawn to these four lah.so i just want to see how it works on me.
tawakkaltu’alallah, i purchased PB last month, on the 24th Feb.
.at first pakai mmg rasa pelik..haha..sbb semua telah di-upkan :P
the second day segala angin dalam badan sume keluar.
after one week, i rasa healthy and energetic pergi kerja semangat tak menguap2 sume haha :P
and then came my period last week…to my surprise, i tak experience langsung2 period pain!cramp sume yillek!i was so happy with the results - terbukti it has improved my blood circulation cos there’s no ‘darah beku’(or whatever u called it lah) coming out..takde sakit perut…nothing!
i even went shopping during my first day!
kalau dulu ya Rabbi siap pucat2 muka tahan sakit, tak pun moody sbb tak selesa.
i immediately called my fren (she’s even lucky!baru 2 months bersalin, pantang2 terus pakai PB and tadaaaaaaa she’s back in shape!!) and told her my experience..
another thing, let me tell u my little secret…
im sure everyone of us ada stretch marks, kalau tak byk pun, mesti sikit…
in my case, i have a 5KM long stretchmarks kot (if u sambungkan together) - hahaha that means banyak la!okok im exaggerating here…
tak kisah la yang penting its such a turn-off thing.haha.
.i have ‘em because my berat dulu2 mcm yoyo..cepat gila naik and cepat gila turun.kulit pun tak sempat ckp ‘nanti!’ hahaha… but now alhamdulillah my weight dah stable and takde dah nak turun-naik sukati.
but i still couldnt get rid of my stretchmarks!you see, PB can do wonders…my stretchmarks, after one month of wearing it, dah pudar!
i dont knw how to describe but basically dah 25% of my stretchmarks ikut skin colour. still it can be seen, but only if tengok and belek betul2 lah.kalau sekali ’scan’ mmg u’ll see only ur skin :)
for me, its a long term investment
cos it’ll be super useful once kita dah bersalin nanti.instead of using the bengkung that has loads of rempah ratus being put on to ‘panaskan’ and ‘kecutkan’ rahim,
PB can do the same to u.and its not even panas/pijar or tak selesa.its can turn and twist 360..solat pun boleh macam biasa.
unlike other corsets yang berlipat2,panas,gerak pun mcm robot jer, this can even be worn bila2 pun u nak, janji minimum 8 hours a day :)my friend bersalin anak pertama used this bengkung + rempah ratus jamu2 from Indonesia, pastu ikat ketat2 sampai hitam2 terus stretchmarks kat perut (i tak pernah experience this, but kalau betul la, mmg horror ok!please let me know if its true that stretch marks can be hitam after bersalin!yikes!!) and after giving birth to her second child, stretchmarks yillek after using PB…2months jer guna..she even told me that her n*PPle, from gelap/hitam, jadi merah2/cerah BECAUSE PB corsets allow good blood circulation @ breasts area..and the best part is, it can betulkan ur posture(Kaem, bukan posture ‘kita’ tau! if u ingat la dulu2 mase bball haha!)..esp to those yang menghadap pc/laptop one whole day,sangat lah berguna.cos we tend to membongkok kalau cam dah penat sangat.
but if you wear PB it will keep u up-straight and secara tak langsung it will sihatkan ur bentuk badan.amat sesuai untuk orang yang sakit belakang/sakit pinggang :)
the beauty part: of course lah sape taknak cantik kan..altho its not my priority but i’ll still get the result out of it :)
u’ll be in better shape and kurus definitely sbb lemak2 telah dihantar ke tmpt yang sepatutnya and akan dibakar because PB improves and increases your metabolism rate :)fuh, so i can regard this entry as my testimonial to PB lah :) so far alhamdulillah im happy with the results and i’ll share more of ‘em in the near future. As for now i will continue wearing it and let see how far it can go/satisfy me more in terms of improving my health :) hmm…and i cant wait to see the wonders it can do after bersalin nnt, wah thats a looong way to go!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...